Voorwaarden en beleid

Voor: BonteBussie als verhuurder en een natuurlijk of rechtspersoon hierna te noemen huurder.

Bepalingen

Je bent van plan om een prachtige oldtimer te huren, hiervoor heb je enige rijervaring nodig. Wij verlangen een geldig B-rijbewijs en minimaal 3 jaar rijervaring. Heb je nog geen 3 jaar je rijbewijs en wil je toch dolgraag de oldtimer huren, neem dan even contact op, wij kijken dan wat we voor je kunnen betekenen.

Natuurlijk rook je niet in deze prachtige oldtimer, en je doet je uiterste best de auto zo schoon mogelijk te houden. Het is ook niet toegestaan om er huisdieren in te vervoeren. Merken wij dat deze regels worden overtreden, moeten wij reinigingskosten a € 500,00 in rekening brengen.

Mocht er ondanks alle rijervaring toch schade ontstaan ben je verplicht ons eerst te informeren en daarna de aanwijzingen, zoals hieronder staan, op te volgen. Bij schade geldt een eigen risico van € 500,00 per gebeurtenis.
Een verhuurdag is van 08.30 uur tot 18.00 uur, wil je dit anders, we willen graag met je meedenken! Met de reservering ga je akkoord met deze voorwaarden, we hebben dan nog wel een kopie van je rijbewijs nodig. Daarnaast verlangen wij samen met de huursom voor de Volkswagen T1 een waarborgsom van € 500,00 en voor de Volkswagen Kever en de Fiat 500 een waarborgsom van € 350,00. Deze zal uiterlijk 3 dagen na verhuur weer worden teruggestort.

Het blijft een oldtimer, mocht deze uitvallen door overmacht, zullen wij alles in het werk stellen om een gelijkaardig ander voertuig te leveren. Maar mocht dit niet lukken, heb je recht op teruggave van de huursom.

Huur je de oldtimer voor meerdere dagen, dan ben je verplicht de auto ‘s nachts op een afgesloten terrein te plaatsen, lukt dit niet, overleg dan met ons.

Natuurlijk ben je verplicht je aan de geldende verkeersregels te houden. Overtredingen zullen we direct op de huurder verhalen. Je rijdt met eventuele passagiers op eigen risico.

Je mag de auto niet verhuren aan derden, en is er sprake van onzorgvuldig of roekeloos handelen en/of omstandigheden die ons niet bekend waren bij aanvang van de huurperiode, hebben wij het recht de overeenkomst voortijdig te beëindigen. Alle kosten hieruit voorvloeiend zullen op de huurder verhaalt worden.

Wat te doen bij schade:

  • Verhuurder informeren via WhatsApp
  • Foto’s van situatie en schade sturen per WhatsApp
  • Benodigde instanties inschakelen
  • Schadeformulier invullen en doorsturen

Betalen:
Ongeveer 1 week voor aanvang van de huurperiode ontvang je een email met de gegevens voor de betaling van de huur en de borg. Niet vergeten te betalen want bij het niet nakomen van de betalingsverplichting vervalt het huurcontract echter blijft de betalingsverplichting overeind!

Wij verwachten dat je de oldtimer met een volle tank inlevert, geen enkel probleem als dit niet lukt, dan verrekenen wij het tankbedrag met de borg. De extra gereden kilometers en andere eventuele extra kosten zullen wij ook verrekenen met de borg.

Als laatst: Komen we er echt niet uit, is het Nederlands recht van toepassing.
Bij het afhalen je legitimatie en rijbewijs meenemen, zonder legitimatie en rijbewijs wordt het voertuig niet meegegeven.